Siirry pääsisältöön

Maaliskuun alun ajatuksia

Nyt maaliskuun alkaessa TeamTurva247 vaikuttaa koti-Suomessa taas täysilukuisena ja yrittää parhaansa mukaan ladata alkaneista aurinkoisista kevätpäivistä lisäbuustia suunnittelutyöhön. Tähän mennessä saatuja ajatuksia ja ideointia lähdetään kasailemaan ja kokoamaan niitä kirjalliseen muotoon. Tutumman ja turvallisemman tuntuisen ideoinnin lisäksi pyritään luomaan ajatuksia ja ratkaisuja myös ns. ”out-of-the-box” – jotain uutta, erilaista ja ehkä aluksi hullultakin tuntuvaa. Ei jäädä jarruttelemaan niihin saatuihin tyydyttäviin ideoihin ja ratkaisuihin – vaan pyritään siitä vielä edes vähäsen pidemmälle.

Projektin aikana käytössämme olevat työkalut mahdollistavat projektimme etenemisen sekä saumattoman työskentelyn ja yhteydenpidon mobiilisti näin talvilomaviikkojen aikana, niin kotitoimistossa kuin esimerkiksi laivalla vietetyn lastendiskon parissa. Peukku sille!

TuotekehitysPaja-projektimme case-yritykselle suunniteltavaa pelillistämisen kautta luotavaa sovellusta pohdittaessa, saattaa herätä kysymys siitä – mitä pelillistämisellä oikein tarkoitetaan?

Tarkoituksena ei ole välttämättä luoda mielikuvaa konkreettisen pelin ja pelaamisen tuomista työympäristöön, vaan saada käyttäjiä ohjattua tekemään haluttuja asioita heille kannattavalla tavalla. Pelillistämisen kautta pyritään vetoamaan erilaisten persoonien luontaisiin kilpailu- sekä itseilmaisuviettiin mahdollisimman houkuttelevalla tavalla. Vaikka pelillistämisessä on kyseessä ”palkitsemisjärjestelmä”, materiaalisen hyödyn sijaan palkitsemisessa tehokkaana muotona on käyttäjän omaan statukseen vaikuttaminen. Parhaimpiin tuloksiin päästään pitkällä aikavälillä, pystyen sitouttamaan käyttäjiä palveluun sekä palvelemaan heitä entistä paremmin. (Tallberg.)

Turvallisuusalan case-yrityksen kohdalla henkilöstön työturvallisuudessa huomioitavia seikkoja voi olla monenlaisia: turvallisen, siistin ja vaarattoman työympäristön lisäksi työntekijän tulee huomioida omassa työssään tarkoituksenmukaisten suojavarusteiden oikeanlainen käyttö, oikeanlaiset työtavat sekä suojautuminen ja havaittuihin epäkohtiin puuttuminen – vaarantamatta näin omaa tai muiden henkilöiden terveyttä. Ideaalitilanteessa henkilöstö pystyy päivittämään ja ylläpitämään työkohteissa tapahtuneita mahdollisia olosuhdemuutoksia reaaliaikaisesti pyrittäen näin ennaltaehkäisemään työturvallisuusriskien muodostumista.

Turvallisesti viikonloppua ja uutta tulevaa viikkoa kohti suunnaten,

-Ida

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tiimin ajatuksia projektityöskentelystä

Grand Finalen kovaa vauhtia lähestyessä, lähdimme tiimimme kanssa vielä ennen loppuraporttiin valmistautumista kirjaamaan ylös projektityömme aikana heränneitä ajatuksia, niin itse projektista kuin työ- ja toteutustavoista. Projektimme TuotekehitysPajassa on antanut lisää uskallusta tarttua uusiin, vastaavan kaltaisiin haasteisiin. Kukaan meistä tuskin alkumetreilläkään oletti itselle tuntemattomien henkilöiden kykyjen selvittämisen sekä käyttöön valjastamisen helpoksi – projektin aikana mielipide saikin vielä vahvistuksen todeksi.   Vaikka nykytekniikka ja sen myötä käytössämme olleet ”työkalut” ovat mahdollistaneet tiimimme joustavan työskentelyn paikasta ja ajasta riippumatta, herää esiin myös tiimin yhteisten konkreettisten tapaamisten merkityksellisyys jokaisen omassa työskentelyssä. Totta on, että toistaiseksi emme ole tekniikallakaan pystyneet korvaamaan ihmisten välistä todellista vuorovaikutusta - onneksi niin! Luovuuden osalta on projektimme aikana osa tiimilä...

Viime metreillä kohti TuotekehitysPajan Grand Finalea

Niin vain on käynyt, että TuotekehitysPaja-opintojaksomme huipentuma – Grand Finale lähenee hetki hetkeltä. Tulevana viikolla keskiviikkona 9.5.2018 klo 13:00 alkaen, SAMK-kampus Porin Apparaatti-tiloissa järjestettävässä tilaisuudessa on meidän sekä muiden opintojaksolle osallistuneiden tiimien aika esitellä projektimme tuotokset. Kuluvalla viikolla tiimimme onkin parhaansa mukaan keskittänyt ajatuksia Grand Finalen järjestelyihin kuten esityksemme laatimiseen, tiimijulisteen luomiseen sekä ständimme rakentamiseen ja ohjelman suunnitteluun. Sillä Tommi ja Anne tulevat Grand Finalessa edustamaan tiimiämme kahdestaan, on Idan tehtävänä vielä videomateriaalin kautta esitellä projektiamme tuoden esiin myös opiskelijanäkökulmaa TuotekehitysPajan toteutuksesta. Vaikka ajatukset onkin nyt hyvin pitkälle viikon päästä koittavassa huipentumassa, on meillä kyseisen päivän jälkeen vielä tehtävää projektimme loppuun saattamisessa. Laadittavaksemme jää vielä yhteinen projektiraportti...

TuotekehitysPajan ja TeamTurva247 alkumetrejä

Satakunnan ammattikorkeakoulun Rauman kampuksella maanantaina 29.1.2018 järjestetyssä TuotekehitysPajan KICK OFF-tilaisuudessa, sai TeamTurva247 lähtölaukauksen tositoimiin kehitysprojektissa. Marraskuussa järjestetyssä TuotekehitysPajan START-tilaisuudessa 247 Satakunnan Turvapalvelut Oy esitteli projektinsa, jossa haetaan tuotekehitystä rekrytointi tai perehdyttämisprosessin pelillistämiseen turvallisuusalalla – ja tähän ongelmaan TeamTurva247 tulee projektin aikana vastaamaan. KICK OFF-päivän aikana ryhmäydyttäessä päästiin tutustumaan TeamTurva247-ryhmämme jäseniin, joka koostuu kolmesta SAMKin opiskelijasta: kone- ja tuotantotekniikkaa Raumalla opiskeleva projektipäällikkömme Tommi Laakso sekä Porissa liiketalouden yrittäjyysohjelmassa opiskeleva Anne Määttänen ja Raumalla liiketalouden henkilöstö- ja talousjohtamisen opintoja suorittava Ida Korkmaz. Pääsimme yhdessä ryhmänä tutustumaan TuotekehitysPaja-opintojakson käytäntöihin sekä pohtimaan omaa 247 Satakunnan Turvapal...